Menu na týden od 2. do 7. 9. 2019

Bistro Bistrá kráva

Pěkný večer z bistré krávy,

po tomto víkendu si říkáme uuuuf konečně už je večer a jde cítit vzduch :) protože to vedřisko co nás provázelo až do dnešního večera, to bylo něco. Už ani na houby jsme nevyrazili ... využili jsme Olomouckou chloubu jezero Poděbrady a udělali si pohodičku, takové to české léto u vody s párkem v rohlíku a se zmrzkou. Ale už je dobře a bude dobře.
Podívali jsme se na předpověď na tento týden, bude o 10 stupňů méně a bude pršet. Tedy na ráno si nachystejte gumáky a pláštěny.

Minulý týden pár z vás psalo, že máte houbové rizoto rádi..my ho už trénujeme, ale slíbit, že bude zatím nemůžeme. Ale tento týden dáme aspoň Kulajdu z nasušených hřibů a do žampionové polévky jich také pár přihodíme. Tak to přijďte vyzkoušet. A teď už k menu:

Zítra uvaříme fazolové chilli mimo jiné s čokoládou a rýží basmati. Moc nás u tohoto receptu baví hledat v jídle chuť čokolády...někdy ji poznáte hned na začátku, ale častěji se objevuje až při dalším chutnáním a je to lahůdka,

v úterý upečeme tresku a bude s brokolicí a šťouchanými bramborami, ve středu bude krásný růžový salát, a to na základu tarhoni s pečenou červenou řepou, balkánským sýrem a ořechy, ve čtvrtek uvaříme hovězí madras s koriandrovým kuskusem, v pátek oblíbené špenátové lasagne s riccottou a sobotní meníčko kuře makhani s bylinkovým bulgurem.